Սուրճը՝ միգրենի պատճառ

Իրազեկիչ 31.08.2019   22:00   220
  • »»» Աջակցեք անկախ լրատվամիջոցների կայացմանը

    Աջակցեք մեզ՝ փոխանցում կատարելով հատևյալ հաշվեհամարներից Ձեզ համար տարբերակով.

    InecoBank 2050032180751001 ARMEN GEVORGYAN PE

    Mobi Dram  110190189022

    Idram  ID952381517 Web Money  R397182815590, Scrill  109516795

    Հետհեղափոխական Հայաստանում անկախ լրատվիմիջոցներ չլինելու պատճառը հովանավորներ չունենալն է։ Անկախ են այն լրատվամիջոցները, որոնք գործում են ինքնաֆինանսավորմամբ։ Միմիայն ընթերցողից կախում ունենալու և միմիայն հանուն ընթերցողի աշխատելու նպատակով առաջարկում ենք հանգանակությունների միջոցով աջակցել անկախ լրատվամիջոցների կայացմանը։

    Եթե իսկապես ցանկություն ունեցաք աջակցել կայքին, մի զսպեսք այդ ցանկությունը։

Ամերիկացի գիտնականները եկել են այն եզրահանգման, որ սուրճի կամ կոֆեին պարունակող այլ հյութերի երկարատեւ չարաշահումը կարող է միգրենի զարգացման պատճառ դառնալ այն մարդկանց մոտ, որոնք հաճախ են գլխացավեր ունենում: Այս մասին հաղորդում է Live  Science-ը:

Հետազոտությունը սուրճի սիրահար շուրջ 100 մարդ է մասնակցել, որոնց մոտ արձանագրվել է էպիզոդիկ միգրեն, այսինքն՝ նրանք գլխացավեր են ունեցել ամիսը ամենաքիչը երկու անգամ, բայց ոչ ավել, քան ամիսը 15 անգամ (այս դեպքում դա դիտարկվում է որպես քրոնիկ միգրեն):

Հետազոտության արդյունքում պարզվել է, որ օրը կոֆեին պարունակող երեք ըմպելիքի ընդունումը մեծացնում է այդ կամ հաջորդ օրը միգրենի առաջացման հավանակությունը:

Աղբյուրը՝ doctors.am


 Լուսանկարներ


 Պիտակներ
         միգրեն


 Նմանատիպ նյութեր

 Մեկնաբանություններ 0
avatar
Copyright © 2018 ScanNEWS. Design created by Fon