«Ժենգյալով հացը»-ը՝ New York Times-ի էջերում

Աշխարհ 09.01.2020   20:05   365
  • »»» Աջակցեք անկախ լրատվամիջոցների կայացմանը

    Աջակցեք մեզ՝ փոխանցում կատարելով հատևյալ հաշվեհամարներից Ձեզ համար տարբերակով.

    InecoBank 2050032180751001 ARMEN GEVORGYAN PE

    Mobi Dram  110190189022

    Idram  ID952381517 Web Money  R397182815590, Scrill  109516795

    Հետհեղափոխական Հայաստանում անկախ լրատվիմիջոցներ չլինելու պատճառը հովանավորներ չունենալն է։ Անկախ են այն լրատվամիջոցները, որոնք գործում են ինքնաֆինանսավորմամբ։ Միմիայն ընթերցողից կախում ունենալու և միմիայն հանուն ընթերցողի աշխատելու նպատակով առաջարկում ենք հանգանակությունների միջոցով աջակցել անկախ լրատվամիջոցների կայացմանը։

    Եթե իսկապես ցանկություն ունեցաք աջակցել կայքին, մի զսպեսք այդ ցանկությունը։

Ղարաբաղյան խոհանոցի այցեքարտը հանդիսացող հանրաճանաչ «ժենգյալով հացը» (բառացի թարգմանությամբ՝ բանջարեղենով հաց) այսուհետ կպատրաստվի և կվաճառվի նաև ԱՄՆ-ում: «Նյու Յորք Թայմսը» մի ամբողջ հոդված է նվիրել այս իրադարձությանը:

Հոդվածի հեղինակը գրում է, որ հաստատությունում, որը բացվել է 2019-ի նոյեմբերին, ամեն օր մինչև 100 հատ «կանաչիով հաց» է թխում:

Պարբերականը նշում է նաև, որ այս ուտեստի ծագման վայրը Լեռնային Ղարաբաղն է։

«Հացը լցոնված է մոտ 10-20 տեսակի տարբեր կանաչիներով և վայրի բույսերով: Դրանցից շատերն աճում են միայն Լեռնային Ղարաբաղում (օրինակ՝ հենց խճճված խոտը կամ կնձմնձուկը), և դրանք հնարավոր չէ գտնել Լոս Անջելեսում», – ասվում է հրապարակման մեջ։

Հոդվածում նշվում է նաև, որ աշխարհով մեկ սփռված հայերը ստեղծում են իրենց «ժենգյալով հացի» բաղադրատոմսերը ՝ կախված այն բանից, թե որտեղ են ապրում:



 Պիտակներ
         «Ժենգյալով հացը»


 Նմանատիպ նյութեր

 Մեկնաբանություններ 0
avatar
Copyright © 2018 ScanNEWS. Design created by Fon