Ձմերուկից թունավորման նշանները

Իրադարձային 02.09.2019   22:00   112
  • »»» Աջակցեք անկախ լրատվամիջոցների կայացմանը

    Աջակցեք մեզ՝ փոխանցում կատարելով հատևյալ հաշվեհամարներից Ձեզ համար տարբերակով.

    InecoBank 2050032180751001 ARMEN GEVORGYAN PE

    Mobi Dram  110190189022

    Idram  ID952381517 Web Money  R397182815590, Scrill  109516795

    Հետհեղափոխական Հայաստանում անկախ լրատվիմիջոցներ չլինելու պատճառը հովանավորներ չունենալն է։ Անկախ են այն լրատվամիջոցները, որոնք գործում են ինքնաֆինանսավորմամբ։ Միմիայն ընթերցողից կախում ունենալու և միմիայն հանուն ընթերցողի աշխատելու նպատակով առաջարկում ենք հանգանակությունների միջոցով աջակցել անկախ լրատվամիջոցների կայացմանը։

    Եթե իսկապես ցանկություն ունեցաք աջակցել կայքին, մի զսպեսք այդ ցանկությունը։

Ամռանը ձմերուկն անպակաս է գրեթե յուրաքանչյուրի սեղանից, սակայն գաղտնիք չէ, որ հյութալի եւ ախորժալի այս պտուղը կարող է թունավորման պատճառ դառնալ:

Ձմերուկը, բացի օգտակար նյութերից, կարող է պարունակել նաեւ նիտրատներ, ինչն էլ հենց կաորղ է հանգեցնել թունավորման: 

Ձմերուկից թունավորան ախտանշանները կարող են հայտնվել ինչպես ուտելուց 1-2 ժամ անց, այնպես էլ 1-2 օր անց: Դա կախված է անհատից եւ նրա դիմադրողականությունից: Իսկ թունավորման ախտանշաններն են՝

  • բարձր ջերմություն
  • թուլություն
  • գլխացավ
  • ցավեր որովայնի շրջանում
  • սրտխառնոց, փսխում

Առողջ մարդու համար ձմերուկի նորմալ չափաբաժինն է օրական 0,5 կգ-ը, որը ցանկալի է միանգամից չուտել, այլ բաժանել մասերի: Հիշեք, որ ձմերուկի չարաշահումը կարող է վատ անդրադառնալ այն մարդկանց վրա, որոնք ունեն միզաքարային հիվանդություն, միզարձակման խնդիրներ, շագանակագեղձի ադենոմա եւ այլն:

Ցանկալի է չչարաշահել ձմերուկը նաեւ այն մարդկանց, որոնք ունեն սրտի հետ կապված խնդիրներ՝ ուղեկցված այտուցներով եւ հեղուկի կուտակմամբ, ինչպես նաեւ աղեստամոքսային տրակտի խանգարումների դեպքում:

Ռիսկերից խուսափելու համար խորհուրդ չի տրվում ձմերուկ տալ մինչեւ 2 տարեկան երեխաներին:

Աղբյուրը՝ doctors.am


 Լուսանկարներ


 Պիտակներ
         ձմերուկ


 Նմանատիպ նյութեր

 Մեկնաբանություններ 0
avatar
Copyright © 2018 ScanNEWS. Design created by Fon